Tort Intercontinental, delicios de bun – Crema este senzațională

Ingrediente pentru blat:

  • 7 albușuri de ou
  • 7 linguri zahăr
  • 7 linguri făină
  • 14 linguri miez de nucă
  • 1 praf de copt

Ingrediente pentru cremă:

  • 7 gălbenușuri
  • 7 linguri zahăr
  • 2 linguri făină
  • 2 linguri amidon
  • 500 ml lapte
  • esență de vanilie
  • 50 g zahăr pudră
  • 250 g unt
  • 200 g ciocolată
  • 100 g nucă de cocos

Mod de preparare:

1. Pentru început, pregătim blatul. Într-un bol, batem albușurile cu ajutorul unui mixer. Adăugăm zahărul, sarea, făina cernută, praful de copt și miezul de nucă. Amestecăm foarte bine până la omogenizare.

2. Întindem o treime din cantitatea de aluat, într-o foaie subțire. O așezăm pe o tavă acoperită cu hârtie de copt și coacem la temperatura de 200 de grade, timp de 20 de minute. Procedăm la fel cu restul de aluat. În final, trebuie să obținem 3 foi de blat.

3. Pentru cremă, batem gălbenușurile cu ajutorul unui mixer. Adăugăm zahărul, vanilia, 500 ml de lapte și amidonul. Amestecăm foarte bine până la omogenizare.

4. Într-un vas, punem restul de lapte la fiert. Când a început să fiarbă, turnăm compoziția pregătită anterior și amestecăm foarte bine. Mixăm până când obținem o cremă densă și omogenă.

5. Turnăm crema într-un bol și adăugăm untul. Amestecăm bine, pe urmă turnăm jumătate de cantitate într-un bol separat. Într-o parte adăugăm ciocolată topită iar în cealaltă parte, adăugăm miez de nucă și fulgi de cocos.

6. După ce s-au răcit, însiropăm blaturile cu lapte cald și le tapetăm cu cremă. La final, formăm prăjitura și decorăm cu zahăr pudră.

Poftă bună!

Loading...