Tiramisu autentic, de la mama lui – Matteo Lai ne arată cum se prepară cel mai delicios tiramisu

Ingrediente:

  • 5 ouă
  • 125 g zahăr
  • 250 g mascarpone
  • 325 ml smântână
  • espresso
  • 40 pișcoturi
  • pudră de cacao

Mod de preparare:

1. Cu ajutorul unui mixer, batem ouăle și zahărul până obținem o spumă tare ce își păstrează forma. Dacă mixerul dumneavoastră nu este puternic, separați albușurile de gălbenușuri. Bateți-le separat, adăugând câte jumătate din cantitatea totală de zahăr în fiecare. Apoi combinați compozițiile rezultate, amestecând cu grijă.

2. Într-un bol separat, turnăm smântâna. Adăugăm frișca, mascarpone și amestecăm bine. Batem cu mixerul pornit la viteză mică, ca să le unim și să obținem o compoziție cât de cât omogenă.

3. Adăugăm spuma de ouă și mixăm cu grijă, într-o singură direcție.

4. Pentru a forma desertul, așezăm într-o tavă acoperită cu hârtie de copt. Un strat de pișcoturi înmuiați în cafea. Pe deasupra, adăugăm un strat de cremă.

5. Alternăm straturile de pișctori cu cele de cremă. Procedăm la fel până terminăm toate ingredientele.

6. La final, decorăm desertul cu pudră de cacao și îl punem la frigider pentru câteva ore. Porția de Tiramisu este uriașă. Noi am obținut o tavă dreptunghiulară, un bol și câteva păhăruțe pline cu acest deliciu minunat.

Loading...