Sunt atât de fragede încât se topesc în gură – Cornulețe pufoase și delicioase de post

Ingrediente:

  • 1 kg făină
  • 250 ml borș
  • 100 ml ulei
  • 25 g drojdie
  • 2 pliculețe zahăr vanilat
  • 1 lingură oțet
  • 1 vârf linguriță sare
  • miez de nucă
  • alune, gem, magiun
  • 4 linguri zahăr pudră

Mod de preparare:

1. Într-un bol, așezăm drojdia. Adăugăm zahărul vanilat și amestecăm bine. Turnăm borșul, uleiul, sarea, oțetul și făina. Amestecăm bine până la omogenizare.

2. Adăugăm miezul de nucă mărunțit și frământăm un aluat moale și pufos. Îl lăsăm la crescut 30 de minute.

3. Întindem aluatul într-o foaie subțire. Cu ajutorul unui cuțit, formăm dreptunghiuri. Așezăm câte o bucățică de nucă și formăm cornulețele.

4. Așezăm cornulețele într-o tavă acoperită cu hârtie de copt. Coacem la temperatura de 250 de grade, timp de 20 de minute.

Să le savurați cu drag! Poftă bună!

Loading...