Prăjitură rapidă, din aluat fraged – Rețetă fără coacere, nu aveți nevoie de cuptor

Ingrediente:

  • 200 ml chefir
  • 200 g zahăr
  • 2 ouă
  • 3 linguri ulei
  • 10 g zahăr vanilat
  • 1/2 linguriță bicarbonat de sodiu
  • 225 g făină
  • 80 g unt
  • 4 linguri smântână
  • 7 linguri lapte
  • 1/2 lingură amidon
  • zahăr pudră

Mod de preparare:

1. Într-un bol, turnăm chefirul. Adăugăm 200 de grame de zahăr, ouăle, uleiul, bicarbonatul de sodiu și zahărul vanilat. Amestecăm bine până la omogenizare. Treptat, adăugăm făina cernută și mixăm bine.

2. Turnăm un polonic de aluat într-o tigaie încisă cu ulei. Coacem, la foc mic, pe ambele părți până se rumenește frumos. Procedăm la fel cu restul de aluat.

3. Pentru cremă, topim untul pe baie de aburi. Adăugăm zahărul, smântâna și 3 linguri de lapte. Amestecăm bine până la omogenizare. Punem vasul pe foc și mixăm până obținem o cremă densă și omogenă.

4. Într-un vas, dizolvăm amidonul și un praf de zahăr vanilat în laptele rămas. Când laptele a început să fiarbă, adăugăm amestecul obținut anterior.

5. Pentru a monta prăjitura, tapetăm un blat cu cremă. Pe deasupra, adăugăm zahărul pudră.

Loading...