Prăjitură din foi fragede, cu cremă de cacao și rom

Ingrediente pentru foi:

  • 8 linguri de zahăr
  • 8 linguri ulei
  • 8 linguri lapte
  • 2 ouă
  • 1 linguriță amoniac
  • 30 linguri făină
  • sare

Ingrediente pentru cremă:

  • 500 ml lapte
  • 8 linguri zahăr
  • 2 linguri cacao
  • 6 linguri făină
  • 250 g unt

Mod de preparare:

1. Cu ajutorul unui mixer, batem ouăle. Adăugăm zahărul și mixăm bine. Adăugăm restul ingredientelor pentru aluat și amestecăm până la omogenizare.

2. Întindem un sfert din cantitatea de aluat într-o foaie subțire. O așezăm pe o tavă de copt și o coacem la temperatura de 180 de minute, câteva minute. Procedăm la fel cu restul de alaut, în final trebuie să obținem 4 foi de blat.

3. Într-un vas, punem laptele la fiert. Într-un bol, amestecăm făina, pudra de cacao și zahărul. Adăugăm laptele fierbinte și mixăm foarte bine. Punem compoziția la fiert la foc mic și amestecăm până obținem o cremă densă și omogenă. Luăm vasul de pe foc iar la final adăugăm untul și esența de rom.

4. Pentru a monta prăjitura, tapetăm un blat cu un sfert din cantitatea de cremă. Pe deasupra, adăugăm al 2-lea blat și procedăm la fel.

Să o savurați cu drag! Poftă bună!

Loading...