Negresă pufoasă și aromată – O prăjitură pentru gusturi rafinate

Ingrediente:

  • blat
  • 6 ouă
  • 200 g unt
  • 300 g zahăr
  • 250 ml lapte
  • 300 g făină
  • 1 plic praf de copt
  • 1 lingură esență de rom
  • 3 linguri cacao
  • 100 g miez de nucă
  • 100 g ciocolată
  • 50 g unt

Mod de preparare:

1. Într-un vas, turnăm laptele. Adăugăm untul, zahărul și pudra de cacao. Punem vasul la fiert, la foc mic și amestecăm foarte bine.

2. Cu ajutorul unui mixer, batem albușurile spumă. Adăugăm gălbenușurile, făina, praful de copt, esența de rom și compoziția pregătită anterior. Mixăm bine până la omogenizare, pe urmă adăugăm miezul de nucă mărunțit.

3. Turnăm aluatul într-o tavă acoperită cu hârtie de copt și coacem la temperatura de 180 de grade, timp de 30 de minute. La final, decorăm cu glazura de ciocolată.

Poftă bună!

Loading...